آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۳۰۲۴

روز شمار غدیر| جایگاه عید غدیر‌ خم در روایات؛ برترین اعیاد امّت

به تعبیری که در روایات معصومین علیهم‌السّلام وارد شده، عید غدیر‌خم برترین اعیاد امّت است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزار دانشجو، امام صادق علیه‌السّلام فرمودند: اِنَّ يَوْمَ‏ غَدِيرِ خُمٍ‏ بَيْنَ‏ الْفِطَرِ وَ اْلاَضْحىٰ وَ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَيْنَ الْكَواكِبِ روز غدیر‌خم بین اعیاد بزرگ اسلامی، یعنی بین عید فطر، عید قربان و روز جمعه، چنان برجستگی دارد که همچون ماه بین ستارگان شاخص و برجسته است. 

پیغمبراکرم صلّی‌ الله‌ علیه‌ و آله و سلّم فرمودند: يَوْمَ‏ غَدِيرِ خُمٍ‏ اَفْضَلُ‏ اَعْيادِ اُمَّتِى‏:
برترین عیدهای امّت من عید غدیر‌خم است. 

امام صادق علیه‌السّلام در روایتی دیگر، عید غدیر‌خم را روز عید بزرگ خدا نامیده‌اند:
عِيدُ اللهِ‏ اْلاكْبَرُ! 

و بنابه روایات، همه‌ی انبیاء الهی این روز را جشن می‌گرفتند. در همه‌ی ادیان روز هجدهم ماه ذی‌الحجّه روز برجسته و عید بوده است. بسیاری از انبیاء تعیین وصیّ و نصب جانشین خود را در همین روز انجام دادند.  بنا بر روایات حضرت موسای‌کلیم علیه‌السّلام، وصیّ خویش یوشع‌بن‌نون را در روز هجدهم ماه ذی‌الحجّه به جانشینی خویش منصوب کردند.

عیسی‌بن‌مریم علیه‌السّلام، شمعون‌الصّفا را در روز هجدهم ماه ذی‌الحجّه به جانشینی و وصایت خویش منصوب کردند. سلیمان نبی علیه‌السّلام، عاصف‌بن‌برخیا را در روز هجدهم ماه ذی‌الحجّه به وصایت و جانشینی گماردند.  و پیغمبر‌اکرم حضرت محمّد‌مصطفی صلّی‌ الله‌ علیه‌ و آله در روز هجدهم ماه ذی‌الحجّه امیرالمؤمنین علیّ‌بن‌ابی‌طالب علیه‌السّلام را به وصایت و جانشینی خود منصوب فرمودند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار